Svet

Kipar: Hristodulides sproveo dugo očekivanu rekonstrukciju vlade

Očekivalo se da će ministri pravde, zdravlja i poljoprivrede biti smenjeni nakon incidenata prošle godine
Kipar: Hristodulides sproveo dugo očekivanu rekonstrukciju vladewww.globallookpress.com © Joko/http://imagebroker.com/#/search/

Predsednik Kipra Nikos Hristodulides smenio je u ponedeljak ministre zdravlja, pravde, odbrane i poljoprivrede u okviru rekonstrukcije koja se očekivala skoro godinu dana.

Na čelu ključnih resora spoljnih poslova, finansija, energetike i unutrašnji poslova ostali su dosadašnji ministri, prenosi Rojters.

Hristodulides, koji je na vlast došao kao nezavisan kandidat sa podrškom centrističkih partija, suočio se sa kritikama zbog najave plana o rekonstrukciji vlade u predstojećih 18 meseci, ali su smene ministara pravde, zdravlja i poljoprivrede bile očekivane nakon brojnih kritika na njihov rad i ponašanje.

Očekivalo se da će ministri pravde, zdravlja i poljoprivrede biti smenjeni nakon rasnih nereda prošle godine, nakon spora između ministra zdravlja i podređenog službenika, koji se odigrao na društvenim mrežama, i kontroverze oko radova na putu na ekološki osetljivom poluostrvu na severozapadu Kipra, u koje se zapleo ministar poljoprivrede.

Novi ministri će položiti zakletvu 10. januara, rekao je portparol kiparske vlade Konstantinos Letimbiotis.

image