Svet

Bajden kukavički napustio sastanak komiteta Predstavničkog doma (VIDEO)

Hanter Bajden je ćutke sedeo u sali za sastanke, a kada je došlo do burnog okršaja između republikanaca i demokrata – sin američkog predsednika je napustio prostoriju
Bajden kukavički napustio sastanak komiteta Predstavničkog doma (VIDEO)© Tanjug/AP Photo/Jose Luis Magana

Sin američkog predsednika Hanter Bajden napustio je sastanak komiteta Predstavničkog doma, koji raspravlja o pitanju njegovog pozivanja na odgovornost za nepoštovanje Kongresa, a da nije govorio, prenosi Si-En-En.

Nadzorni komitet pod kontrolom republikanaca sastao se da izradi inicijativu za kažnjavanje Bajdena mlađeg za nepoštovanje Kongresa odbijanjem da svedoči.

Međutim Hanter Bajden je ćutke sedeo u sali za sastanke, gde je došlo do burnog okršaja između republikanaca i demokrata, te je bez reči samo napustio je prostoriju.

"Kakva kukavica!", rekla je kongresmenka Mardžori Tejlor Grin. A kako je ocenila njena koleginica Nensi Mejs, to što se Bajdenov sin pojavio je samo pi-ar potez.

"Moje prvo pitanje je ko je podmitio Hantera Bajdena da dođe", kazala je Nensi Mejs i pozvala se Hantera Bajdena, kome se već sudi za utaju poreza i ilegalno posedovanje oružja, "uhapsi i pošalje pravo u zatvor".

Nadzorni odbor traži dokaze o umešanosti američkog lidera Džozefa Bajdena u poslovne transakcije njegovih rođaka, koji su navodno trgovali njegovim imenom širom sveta.

U hodniku Kongresa, advokat Hantera Bajdena je novinarima ponovio da je njegov klijent voljan da svedoči javno, ali su republikanci insistirali na formatu "iza zatvorenih vrata" kako bi, kako naglašava, mogli pogrešno da prenesu ono što je rečeno.

Odbor za pravosuđe Predstavničkog doma planira da usvoji rezoluciju kojom će ukoriti Hantera Bajdena zbog nepoštovanja Kongresa, nakon što se, uprkos sudskom pozivu, nije pojavio na saslušanju.

Hanter je trebalo da se pojavi prošlog meseca na saslušanju pred predstavnicima tri kongresna odbora koja istražuju njegove poslove. On je, međutim, poručio da je spreman da razgovara samo ukoliko je saslušanje javno.

image