U Pojasu Gaze poginuo 21 izraelski vojnik, najviše od početka kopnenih operacija

Incident se dogodio u centralnoj Gazi, blizu kibuca Kisufim na izraelskoj strani granice, u ponedeljak oko 16 časova

Izraelska vojska saopštila je da je 21 njen vojnik ubijen u Gazi, što je najsmrtonosniji dan za izraelske snage od početka njihove kopnene operacije.

Portparol Izraelskih odbrambenih snaga (IDF) Danijel Hagari rekao je da se veruje da je granata na raketni pogon pogodila tenk u blizini dve zgrade u kojima su se nalazili.

On je rekao da su zgrade najverovatnije uništene u eksploziji mina koje u njih postavile izraelske snage kako bi ih srušile, prenosi Bi-Bi-Si. U izraelskoj vojsci tvrde da se detalji incidenta još istražuju.

Incident se dogodio u centralnoj Gazi, blizu kibuca Kisufim na izraelskoj strani granice, u ponedeljak oko 16 časova, rekao je Hagari.

On je rekao da su vojnici, od kojih su većina bili rezervisti, bili uključeni u operaciju koja bi stanovnicima južnog Izraela omogućila da se bezbedno vrate svojim domovima nakon što je desetine hiljada njih evakuisano nakon napada Hamasa 7. oktobra.

Izraelski predsednik Isak Hercog napisao je na Iksu da je za njega bilo "nepodnošljivo teško" kada je saznao o broju mrtvih.

U izraelskoj vojnoj kampanji u Gazi do sada je poginulo najmanje 25.295 ljudi, uglavnom žena i dece, prema ministarstvu zdravlja koje vodi Hamas.