Svet

Iran: Sukob u Gazi otkrio licemernu prirodu Amerike

Portparol iranskog Ministarstva spoljnih poslova okrivio je zapadne organizacije za ljudska prava jer nisu uspele da zaustave izraelske napade u Gazi i istakao da je od početka sukoba raseljeno preko 1,9 miliona od 2,2 miliona žitelja Gaze
Iran: Sukob u Gazi otkrio licemernu prirodu Amerike© Tanjug/AP Photo/Vahid Salemi

Sukob u Gazi otkrio je licemernu prirodu takozvanih zagovornika ljudskih prava, uključujući vladu Amerike, izjavio je portparol iranskog Ministarstva spoljnih poslova Naser Kanani.

"Licemerno lice takozvanih zagovornika ljudskih prava, uključujući vladu SAD, razotkriveno je pred svetom, u svetlu razvoja događaja i situacije u Gazi", napisao je Kanani na platformi Iks.

On je okrivio zapadne organizacije za ljudska prava što nisu uspele da zaustave izraelske napade u Gazi tokom proteklih 114 dana, ali i pojedine zapadne zemlje zbog podrške Izraelu, prenosi Sinhua.

Oni koji podržavaju Izrael, prema rečima Kananija, trebalo bi da se "stide svog intenzivnog moralnog propadanja" zbog sudbine stanovnika Gaze, u kojoj je, kako je istakao, preko 1,9 miliona od 2,2 miliona žitelja raseljeno od početka sukoba, dok je ubijeno više od 26.000, uključujući oko 18.000 žena i dece.

image