Svet

Snup Dogi Dog, Tramp i "Kosovo": Reper menja ploču

Nekada tvrdokorni trampomrzac, čuveni američki reper sada kaže da ne oseća ništa sem "ljubavi i poštovanja za Donalda Trampa"
Snup Dogi Dog, Tramp i "Kosovo": Reper menja pločuGetty © Bennett Raglin/Getty Images for Essence

Američki reper Snup Dog učinio je neočekivan politički zaokret i pohvalio bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa.

Iako reper, čije je pravo ime Kalvin Kordozar Brodus Junior, i dalje nije zvanično podržao nijednog kandidata na predstojećim izborima, on je u intervjuu za britanski "Sandej Tajms" izjavio da ne oseća "ništa drugo sem ljubavi i poštovanja za Donalda Trampa".

Snup Dog je posebno pohvalio Trampa zato što je na samom kraju svog mandata pomilovao Majkla Harisa, jednog od osnivača izdavačke kuće "Det rou rekords" sa kojom je reper sarađivao rano u svojoj karijeri, a koji je služio zatvorsku kaznu od minimum 25 godina zbog učešća u zaveri za ubistvo.

"On je učinio mnogo dobrih stvari za mene", dodao je Snup Dog, govoreći o Trampu.

Prethodne stavove Snup Doga o Trampu ilustruje činjenica da se očigledna Trampova karikatura pod imenom "Ronald Klamp" pojavila u reperovom spotu iz 2017. godine, u kojem Snup Dog "Klampa" ubija pištoljem.

Povrh toga, Snup Dog je pred izbore u SAD 2020. godine obećao da će glasati za Trampovog protivnika, ma ko god on bio, iako prethodno nikada nije glasao u životu.

Međutim, nije poznato koliko je temeljan ideološki zaokret čuvenog repera, odnosno da li je možda preispitao i pojedine stavove koji su relevantni za ovdašnje prilike.

Podsetimo, Snup Dog je 2010. godine održao koncert na glavnom stadionu u Prištini, kada je na sceni oduševljeno mahao albanskom zastavom. 

image