Svet

Povodom odluke EU o nastavku sponzorisanja Ukrajine: Kako je Džulijan Asanž objasnio o čemu se radi

Kim Dotkom je istakao da se sve što je Asanž rekao o Avganistanu sada odnosi na Ukrajinu
Povodom odluke EU o nastavku sponzorisanja Ukrajine: Kako je Džulijan Asanž objasnio o čemu se radi© Tanjug/AP Photo/Efrem Lukatsky

Komentarišući odluku Evropske unije da odobri dugoročni program pomoći Ukrajini u vrednosti od 50 milijardi evra, u trenutku kada je širom sveta jasno da su šanse da Kijev pobedi ruske snage ravni nuli, finsko-nemački tehnološki biznismen Kim Dotkom podsetio je na reči Džulijana Asanža izrečene na temu rata u Avganistanu – da je cilj beskonačni rat.

Dotkom je istakao da se sve što je Asanž rekao o Avganistanu sada odnosi na Ukrajinu.

"Ono što je Džulijan rekao o ratu u Avganistanu važi i za rat u Ukrajini. Ne radi se o pobedi u ratu. Reč je o transferu novca od poreskih obveznika SAD i EU na elitu iz vojne industrije i njihove brojne marionetske političare", napisao je biznismen na Iksu, te podelio video-izjavu osnivača Vikiliksa iz 2011. godine.

Asanž je tadašnju misao zaključio rečima da je poenta da rat beskonačno traje, a ne da se uspešno okonča.

Kim Dotkom se već oglašavao u vezi s ratom u Ukrajini – nedavno je upozorio da budući da Rusija pobeđuje u američkom proksi ratu, v. d. zamenika državnog sekretara SAD Viktorija Nuland ostaje bez mogućnosti, te radi na tome da pronađe povod za ulazak NATO trupa u Ukrajinu.

Takođe, ukazao je na smenu Valerija Zalužnog na čije mesto na čelu Oružanih snaga Ukrajine treba da dođe miljenik CIA Kirilo Budanov.

Džulijan Asanž, čovek koji je svetu otkrio zlodela američke vojske u Bagdadu, ali i mnoge druge zločine SAD, u nehumanim uslovima u britanskom zatvoru Belmarš, i u teškom zdravstvenom stanju, čeka da ga isporuče Sjedinjenim Državama, gde će odgovarati za špijunažu, a za šta je predviđena kazna do 175 godina zatvora.

image