Sijarto o Takerovom intervjuu sa Putinom: Znatiželjni smo da vidimo šta će predsednik Rusije reći

Znatiželjni smo da vidimo šta će predsednik Putin reći u intervjuu, ali i da vidimo uticaj koji će ovaj razgovor imati, kaže mađarski ministar spoljnih poslova

Ministar spoljnih poslova Mađarske Peter Sijarto izjavio je da je intervju novinara Takera Karlsona sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom "uzbudljiva stvar".

"Nema sumnje da je u pitanju uzbudljiva stvar. Znatiželjni smo da vidimo šta će predsednik Putin reći u intervjuu, ali i da vidimo uticaj koji će ovaj razgovor imati", rekao je Sijarto za Sputnjik.

Taker Karlson ranije je potvrdio pisanja medija da će intervju sa predsednikom Rusije biti objavljen 9. februara u ponoć po srednjoevropskom vremenu.

On je, nakon što je saopštio da će intervjuisati Putina objasnio da to radi jer je novinar i da je njegova dužnost da informiše ljude.

"Već dve godine traje rat koji oblikuje naš svet, a većina Amerikanaca nije obaveštena. Nemaju pojma šta se dešava ovde u Rusiji, ili u Ukrajini. Ali trebalo bi da znaju; oni plaćaju za dobar deo toga, na načine kojih možda nisu potpuno svesni", rekao je Karlson.

Američki novinar takođe je napomenuo da je administracija predsednika Sjedinjenih Američkih Država Džozefa Bajdena sabotirala prvi pokušaj intervjua s Putinom, što su u Beloj kući demantovali.

Video poruka američkog novinara koju je snimio u Moskvi, i najavio intervju sa Vladimirom Putinom, do sada ima više od 98 miliona pregleda na društvenoj mreži Iks.