Svet

Šolcov portparol odbrusio Borisu Džonsonu: "On ima sopstveni odnos sa istinom"

"Mislim da to mogu potvrditi iz prve ruke", odgovorio je portparol nemačkog kancelara na pitanje da li bi bivšeg britanskog premijera nazvao lažovom
Šolcov portparol odbrusio Borisu Džonsonu: "On ima sopstveni odnos sa istinom"www.globallookpress.com © Tejas Sandhu/Keystone Press Agency

Portparol nemačkog kancelara Olafa Šolca Štefen Hebestrajt izjavio je da Boris Džonson ima "sopstveni odnos sa istinom", i opisao tvrdnju bivšeg britanskog premijera da se Nemačka nadala brzoj predaji Ukrajine pred Rusijom kao "potpunu besmislicu".

Džonson je za Si-En-En u ponedeljak izjavio da je nemačka vlada isprva smatrala "da bi bilo bolje da se cela stvar završi brzo, i da se Ukrajina preda".

"Znamo da veoma zabavni bivši premijer uvek ima sopstveni odnos prema istini", rekao je Hebestrajt na konferenciji za novinare u Berlinu, i dodao da se Džonson ne ponaša "ništa drugačije u ovom slučaju".

Na pitanje da li bi Džonsona nazvao lažovom, Hebestrajt je ponovio:

"Mislim da to mogu potvrditi iz prve ruke, jer sam učestvovao u razgovorima sa tadašnjim britanskim premijerom u Minhenu samo nekoliko dana pre početka rata. Naime, on uvek ima veoma lični pristup istini."

image