Svet

Erdogan: Odnosi Turske i SAD su na dobrom putu nakon dogovora o F-16

Erdogan je istakao da će Turska povećati saradnju sa Egiptom da bi se osiguralo da se, kako je naveo, "masakr u Gazi" zaustavi i da se postigne trajno i održivo rešenje za palestinski narod
Erdogan: Odnosi Turske i SAD su na dobrom putu nakon dogovora o F-16© Tanjug/AP Photo/Kamran Jebreili

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je da odnosi Turske i SAD beleže pozitivan trend, nakon što je dogovor o prodaji američkih aviona F-16 Ankari napredovao, javili su danas turski mediji.

Erdogan je rekao novinarima u sredu, tokom povratnog leta iz Kaira, da ima sve više pitanja o kojima su Turska i SAD saglasne, kao i da u ovom trenutku nema negativnog trenda u odnosima između dve zemlje.

Govoreći o sukobu u Pojasu Gaze, Erdogan je ocenio da neće biti mira, osim ako Izrael ne prihvati najosnovnija prava palestinskog naroda i uspostavljanje palestinske države u granicama iz 1967. godine, prenela je Anadolija.

Erdogan je istakao da će Turska povećati saradnju sa Egiptom da bi se osiguralo da se, kako je naveo, "masakr u Gazi" zaustavi i da se postigne trajno i održivo rešenje za palestinski narod.

image