Kolera ponovo hara? Zarazna bolest na norveškom brodu za Mauricijus

Kako bi obavila dodatna testiranja, vlada Mauricijusa je odložila iskrcavanje sa broda i ukrcavanje na sledeći kruzer

Zbog sumnje da su putnici zaraženi kolerom, norveški kruzer pod nazivom "Norveška zora" stavljen je u karantin kod obale Mauricijusa.

Brdoz je ubrzo omogućeno pristajanje u glavnom gradu te ostrvske afričke zemlje Port Luis, nakon što nisu pronađeni nikakvi dokazi o navodnom prisustvu kolere na brodu.

"Tokom krstarenja broda od Južne Afrike, 15-ak gostiju osetio je blage simptome stomačne bolesti i stavljeni su u izolaciju. Nakon povratka broda ka Port Luisu na Mauricijusu, menadžment broda se sastao sa lokalnim vlastima kako bi se osigurale mere za dobrobit svih na brodu", rekao je portparol Norveške kruzerske linije, koja je vlasnik "Norveške zore".

Portparol je dodao da je, zbog dodatnog testiranja koje su zahtevale lokalne vlasti, vlada Mauricijusa odložila iskrcavanje sa broda i ukrcavanje na sledeći kruzer.

Brod je od 13. februara bio na putu od južnoafričkog Kejptauna do Port Luisa.

Dok su se spremali da odu na konferenciju za medije, novinari "Ju-Es-Ej tudej" i još nekih medija čuli su da se sumnja da je u pitanju kolera.

"Podigli smo naše sanitarne procedure na brodu u sklopu naših rutinskih mera kako bismo osigurali bezbedno okruženje za sve na brodu i nastavićemo da preduzimamo sve neophodne mere da zaštitimo naše goste, posadu i odredišta koja posećujemo", naveo je portparol.