Svet

Misteriozni beli prah i za Trampovog njujorškog sudiju

Supstanca nije identifikovana, ali je navedeno da je bezopasna
Misteriozni beli prah i za Trampovog njujorškog sudiju© Tanjug/AP Photo/Seth Wenig, File

Njujorški sudija Artur Engoron, koji je doneo presudu u građanskom postupku za prevaru, odnosno lažiranje imovine po kojoj bivši predsednik SAD Donald Tramp treba da plati više od 355 miliona dolara kazne, i uz to mu je zabranjeno da tri godine posluje u Njujorku, primio je kovertu s misterioznim belim prahom.

Pozivajući se na informacije iz policije, "Njujork post" je preneo da je koverat adresiran na sudiju Engorona stigao s Floride, da ga je otvorio službenik suda, te prosuo misteriozni beli prah po pantalonama.

Supstanca nije identifikovana, ali je navedeno da je bezopasna, kao i da su dve osobe koje su bile u kontaktu s istom odbile medicinsku pomoć.

Sudija Engoron je u januaru primio pretnju o podmetnutoj bombi u njegovoj kući, za šta je policija kasnije saopštila da je u pitanju bila lažna prijava.

Izvor "Posta" je potvrdio da je nakon incidenta u sudu i državni tužilac Letiša Džejms primila sumnjivu kovertu u svojoj kancelariji u Olbaniju.

Početkom sedmice kovertu sa sumnjivom belom supstancom primio je i najstariji sin bivšeg lidera SAD Donald Tramp Mlađi, koji je za incident rekao da je verovatno motivisan  mržnjom prema njegovom ocu.

image