Predsednik parlamenta Južne Osetije: S Rusijom ćemo u bliskoj budućnosti razgovarati o sjedinjenju

Alborov je ukazao da dve strane vode zajedničku, koordinisanu spoljnu politiku, napominjući da će Južna Osetija postati deo Rusije kada vlade Južne Osetije i Rusije to odluče

Predsednik parlamenta Južne Osetije Alan Alborov izjavio je danas da će se u bliskoj budućnosti sa zvaničnom Moskvom razmatrati mogućnost ulaska Južne Osetije u sastav Ruske Federacije.

"O svim ovim pitanjima razgovaramo u bliskoj koordinaciji sa Ruskom Federacijom, uzimajući u obzir naše bilateralne odnose i sporazume", odgovorio je Alborov na pitanje o mogućnosti održavanja referenduma o priključenju Južne Osetije Ruskoj Federaciji, prenosi "Sputnjik".

Alborov je ukazao da dve strane vode zajedničku, koordinisanu spoljnu politiku, napominjući da će Južna Osetija postati deo Rusije kada vlade Južne Osetije i Rusije to odluče.

Nakon gruzijske oružane agresije na Abhaziju i Južnu Osetiju, Rusija je 2008. godine priznala nezavisnost ta dva otcepljena regiona.

Abhaziju i Južnu Osetiju su naknadno priznale Venecuela, Nikaragva, Nauru i Sirija, dok ih Gruzija i velika većina država članica UN nisu priznale.