Bivši ministar odbrane Velike Britanije: Ne možemo isključiti slanje britanskih trupa u Ukrajinu

Ben Volas želi da se sve stranke u zemlji obavežu na izdvajanje najmanje tri odsto BDP-a za naoružavanje ukoliko dođu na vlast

Bivši ministar odbrane Velike Britanije Ben Volas pozvao je sve stranke u zemlji da podrže podizanje minimalnog nivoa vojne potrošnje na tri odsto BDP-a i izjavio da bi britanski vojnici mogli da se nađu na ukrajinskom frontu.

"Voleo bih da povedem kampanju širom parlamenta Predstavničkog doma kako bih osigurao da glavne stranke shvate opasnosti sa kojima se suočavamo i da to treba da bude u njihovim manifestima", rekao je Volas, dodavši da svim strankama u kampanji za opšte izbore treba postaviti pitanje "zašto ne troše tri odsto (BDP-a), jer vojnici... treba da budu zaštićeni".

Kako bivši ministar odbrane navodi, ne treba čekati da se britanska ekonomija poboljša, "a što je politika (aktuelne) vlade i premijera", pre nego što se ključna sredstva uliju u britanske oružane snage, prenosi "Dejli mejl".

Volas je takođe rekao da se "ne može isključiti" razmeštanje britanskih trupa u Ukrajinu, smatrajući da je takav stav deo strateške "neodređenosti", a što je, dodaje, nešto što ruski predsednik Vladimir Putin "majstorski radi".