Svet

Mask: Registracije na Tviteru na rekordnom nivou, u pripremi aplikacija za sve

Interesovanje za "Tviter" veće nego ikad, kaže Ilon Mask
Mask: Registracije na Tviteru na rekordnom nivou, u pripremi aplikacija za svewww.globallookpress.com © Piero Nigro / Alto Press

Izvršni direktor "Tvitera" Ilon Mask rekao je da su registracije novih korisnika na platformi na rekordno visokom nivou, uprkos navodnom masovnom egzodusu oglašivača i korisnika koji beže na druge mreže zbog zabrinutosti oko verifikacije naloga i govora mržnje.

Broj registracija u proseku iznosio je preko dva miliona dnevno u poslednjih sedam dana od 16. novembra, što je 66 odsto više u odnosu na istu nedelju 2021. godine, rekao je Mask i dodao da je aktivnost korisnika na rekordnom nivou - u proseku skoro 8 milijardi aktivnih minuta dnevno u poslednjih sedam dana od 15. novembra, što je povećanje od 30 odsto u poređenju sa istom nedeljom prošle godine.

Broj lažnih naloga koji šire govor mržnje takođe je "pao" od 13. novembra u odnosu na oktobar prošle godine. Mask je rekao i da je prijavljivanje lažnih naloga naglo poraslo ranije ovog meseca, pre i nakon lansiranja "Tviter blua", naloga sa plavom kvačicom koji garantuje da je osoba ta za koju se izdaje.

Mask, koji je takođe šef svemirske kompanije "SpejsIks", startapa za neuro-čipove "Neuralink" i firme za prokopavanje tunela "Boring kompani", rekao je ranije da će kupovina "Tvitera" ubrzati realizaciju njegovog plana da stvori "aplikaciju za sve" pod nazivom Ks (H).

Maskova "Tviter 2.0 Evriting aplikacija" imaće funkcije kao što su šifrovane direktne poruke (DM), tvitovi dugog formata i mogućnosti plaćanja, prenosi Rojters.

U drugom tvitu rano u nedelju, Mask je rekao da očekuje da će broj mesečnih korisnika Tvitera za 12 do 18 meseci premašiti milijardu.

Oglašivači na Tviteru, uključujući velike kompanije kao što su "Dženeral motors", "Mondelez", "Folksvagen", pauzirali su reklamiranje na platformi zabrinuti zbog Maskovog preuzimanja kompanije.

Mask je rekao da je "Tviter" iskusio "masovni pad prihoda" nakon povlačenja oglašivača, okrivljujući za to koaliciju grupa za građanska prava koja je pritiskala vrhunske oglašivače na platformi da reaguju nakon što je Mask odblokirao nalog bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa.

Veruje se da su stotine zaposlenih napustile "Tviter" nakon Maskovog ultimatuma da ili rade naporno ili daju otkaz. Kompanija je ranije u novembru otpustila polovinu svoje radne snage, a timovi odgovorni za komunikaciju, moderiranje sadržaja, ljudska prava i etiku mašinskog učenja su skoro pa rasformirani, kao i neki timovi za proizvode i inženjering.

image