Izraelske snage napale novinare i izbeglice: Ima mrtvih i ranjenih (VIDEO)

Na snimku koji je počeo da kruži internetom prikazan je jedan od ranjenih novinara

Nekoliko novinara koji rade u Pojasu Gaze zadobilo je teške povrede nakon vazdušnog napada u gradu Deir el Balahu, javljaju ruski mediji.

Predstavništvo vladine službe Pojasa Gaze dodaje da ima poginulih i da je napad izveden po objektima u kojima su bili smešteni predstavnici medija i izbeglice.

Palestinska strana dodaje da je napad izveden u blizini bolnice Mučenici el Akse, koja se nalazi u centru grada, kao i da se u okolini, u trenutku napada, nalazio veliki broj ljudi.

Na snimcima koji su počeli da kruže internetom prikazan je jedan od ranjenih novinara i lekari koji pokušavaju da mu pomognu u pomenutoj bolnici.

Izraelski mediji, takođe, prenose da ima žrtava.

Kako oni kažu, u napadu su život izgubile najmanje dve osobe, dok je četvoro novinara ranjeno.

Podsetimo, izraelske snage ne prestaju sa napadima po Pojasu Gaze još od oktobra prošle godine. Procenjuje se da je do sada poginulo više od 30.000 Palestinaca, dok ih je ranjeno oko 70.000.

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija tek je nedavno uspeo da usvoji rezoluciju kojom se poziva na "momentalno primirje" u Pojasu Gaze, budući da su SAD ovaj put bile uzdržane tokom glasanja i da nisu bile izričito protiv primirja, kao što je to bio slučaj ranije.