Svet

Turska: Nakon 23 sata spaseni svi zarobljeni u kabinama žičare u Antaliji

Jedan stub žičare se urušio i udario u kabinu, što je rezultiralo nesrećom u kojoj je poginula jedna, a povređeno je sedam osoba, uključujući dvoje dece, dok su 174 osobe u 24 kabine ostale zarobljene u kabinama iznad provalije
Turska:  Nakon 23 sata spaseni svi zarobljeni u kabinama žičare u Antaliji© Dia Images via Tanjug/AP

Uspešno je završena akcija spasavanja 174 osobe zarobljene u kabinama žičare u Antaliji, saopštile su danas lokalne vlasti.

U saopštenju se navodi i da je jedna osoba poginula, a sedmoro ljudi, uključujući dvoje dece, povređeno je kada se urušio noseći stub žičare i udario u kabinu sa putnicima koja je pala na stenje, prenosi turski portal "Sabah".

Ova žičara prevozi turiste na maksimalnoj visini od 605 metara u centralnoj oblasti okruga Antalija Konjalti i u vlasništvu je gradske opštine Antalija.

Turski ministar pravde Jilmaz Tunč je objavio na društvenim mrežama da je za 13-oro osumnjičenih u vezi sa ovim incidentom određena mera pritvora.

Juče u 17.28 po lokalnom vremenu jedan stub žičare se urušio i udario u kabinu, što je rezultiralo nesrećom u kojoj je poginula jedna, a povređeno je sedam osoba, uključujući dvoje dece, dok su 174 osobe u 24 kabine ostale zarobljene u kabinama iznad provalije.

Spasilačke akcije sprovođene su tokom cele noći i danas tokom dana uz korišćenje sedam helikoptera prilagođenih za noćne operacije, 87 vozila i oko 500 ljudi.

Akcija spasavanja trajala je skoro 23 sata, saopštile su nadležne službe.

Gradonačelnik Antalije Muhitin Boček izjavio je da je obavljeno redovno godišnje održavanje žičare.

image
VV inauguration
banner