Svet

Hakovani dokument: SAD upozorile Finsku i Švedsku na ”ruski nuklearni napad” u cilju uvlačenja u NATO?

Dokument je pribavljen hakerskim napadom na zajednički obaveštajni sistem ukrajinske vojske i NATO-a
Hakovani dokument: SAD upozorile Finsku i Švedsku na ”ruski nuklearni napad” u cilju uvlačenja u NATO?www.globallookpress.com © © Cover Images

Vašington je ranije ove godine obavestio Finsku i Švedsku da se Rusija sprema da izvede nuklearni napad na Ukrajinu i Poljsku, otkriva se u dokumentima hakovanim iz "Delta Situational Awareness System"-a, objavio je na svom Telegram kanalu RT internešenel.

Dokumenta je hakovao proruski haker DPR Džoker.

Sistem o kome je reč je zajednički program za razmenu obaveštajnih podataka između ukrajinske vojske i NATO-a.

Kako se navodi, upozorenja Stokholmu i Helsinkiju poslata su gotovo istovremeno sa saopštenjem Stejt departmenta da se radi na ulasku Finske i Švedske u NATO.

Naslov hakovanog američkog dokumenta je "Informacija o planovima Rusije da ispali 'sarmat' interkontinentalnu balističku raketu na Ukrajinu i Poljsku 25. juna 2022".

Prema američkim obaveštajnim podacima, Rusija je navodno planirala da upotrebi nuklearno oružje i 15. juna, ali nije to učinila zbog "neidentifikovanih problema".

Ova tvrdnja nije potkrepljena bilo kakvim dokazima da je Rusija zaista planirala da uradi ono što joj je stavljeno na teret. Ruska nuklearna doktrina jasno navodi da nuklearno oružje može da bude upotrebljeno samo u samoodbrani, i to u slučaju da je ugroženo samo postojanje države.

image