Zapadne trupe u Ukrajini: Salvini poručio Makronu da sam ide da se bori

Komentarišući izjave svojih zapadnih kolega, italijanski političar je poručio da treba da se leče

Političari koji se zalažu za slanje zapadnih trupa u Ukrajinu opasni su po društvo, izjavio je Mateo Salvini, zamenik premijerke Italije Đorđe Meloni i lider desničarske partije "Liga", pošto se kategorički usprotivio toj ideji, preneo je "Parizijen".

Odgovarajući na pitanje novinara o nedavnim izjavama predsednika Francuske Emanuela Makrona i nekadašnjeg premijera Italije Marija Montija da Zapad ne bi trebalo da isključi opciju slanja trupa u Ukrajinu, Salvini je rekao da njegove kolege "treba da se leče".

"Opasni su oni koji zagovaraju ovu ideju i govore o tome kao da je to nešto normalno, što važi i za Makrona i za Montija. Ako toliko žele da se bore, neka idu u Ukrajinu već sutra, tamo ih očekuju", istakao je Salvini.

Lider "Lige" već se oglašavao o ovom pitanju u martu kada je optužio francuskog lidera da predstavlja opasnost i za Italiju i ceo kontinent.

Salvini je prokomentarisao i inauguracijski govor predsednika Rusije Vladimira Putina – imajući u vidu da je prvi čovek Rusije, između ostalog, pozvao na dijalog, italijanski političar se nada da će "2024. biti godina mira, a ne vojnika koji odlaze u Ukrajinu da ginu".