Svet

Ulepšaj mi dan, druže! Bajden pozvao Trampa na TV duel; Tramp: Samo reci kad

Tramp je prošle nedelje pozvao Bajdena na TV duel. On je svog konkurenta nazvao "najgorim polemičarom" i "najgorim predsednikom do sada u istoriji SAD"
Ulepšaj mi dan, druže! Bajden pozvao Trampa na TV duel; Tramp: Samo reci kadGetty © Pool / Pool

Američki predsednik Džozef Bajden i bivši predsednik Donald Tramp prihvatili su poziv na debatu 27. juna, objavio je  Si-En-En.

Bajden je ranije danas izjavio da neće učestvovati u dugogodišnjoj tradiciji tri jesenja izborna sučeljavanja s protivkandidatom na predsedničkim izborima koje organizuje dvostranačka Komisija za predsedničke debate, ali je pozvao republikanskog rivala Donalda Trampa da održe dve predsedničke televizijske debate u junu i septembru.

"Donald Tramp je izgubio dve debate od mene 2020. godine, i od tada se nije pojavio na debati. Sada se ponaša kao da želi da ponovo debatuje sa mnom. Pa, ulepšaj mi dan, druže. Čak ću to uraditi i dva puta. Dakle, odaberimo datume, Donalde. Čuo sam da si slobodan sredom", rekao je Bajden u video poruci.

Tramp je prošle nedelje pozvao Bajdena na TV duel. "Hajde da odredimo datume sada. Spreman sam da se pojavim bilo gde gde ti hoćeš", poručio je Tramp putem društvenih mreža.

On je svog konkurenta nazvao "najgorim polemičarom" i "najgorim predsednikom do sada u istoriji SAD".

Posle najava iz Bajdenove kampanje da pripremaju dve runde TV debata bez publike, Tramp je sada poručio: "Samo mi reci kada i stižem".

"Spreman sam i voljan da raspravljam o lopovu Džou u oba predložena datuma - u junu i septembru. Snažno bih preporučio više od dve debate i veoma široku publiku za dodatnu zabavu, iako izgleda da se Bajden plaši gužve", dodao je on.

Predsednički izbori u SAD održaće se u novembru.

image