Svet

Iran odaje poslednju poštu predsedniku Raisiju (VIDEO)

Veliki broj vernika i ožalošćenih okupio se u Tabrizu na trgu Šehid da se oprosti od predsednika Raisija i stradalih u padu helikoptera

U gradu Tabrizu u iranskoj pokrajini Istočni Azerbejdžan počeli su trodnevni pogrebni obredi povodom smrti iranskog predsednika Ebrahima Raisija i ministra spoljnih poslova Hoseina Amira Abdolahijana.

Iranska agencija IRNA navodi da se veliki broj vernika i ožalošćenih okupio u Tabrizu na trgu Šehid.

Telo Raisija biće premešteno u grad Kom, gde su planirani dalji obredi u 16.30 po lokalnom vremenu, rekao je potpredsdnik izvršnih poslova Mohsen Mansuri, prenosi Bi-Bi-Si njuz.

U sredu, koja je proglašena za dan žalosti i neradni dan u Iranu, telo bivšeg predsednika će biti premešteno u iransku prestonicu Teheran, gde će vrhovni lider Irana Ali Hamnei održati saborne molitve za Raisija i druge žrtve nesreće.

Raisijevo telo će u četvrtak biti premešteno u grad Birdžand, prestonicu pokrajine Južni Horasan, a sahrana će biti održana uveče u u njegovom rodnom gradu Mešhadu, na severoistoku Irana u Hramu Imama Reze.

Helikopter u kojem su se nalazili Raisi i ministar spoljnih poslova Hosein Amir Abdolahijan srušio se u nedelju na severozapadu Irana, a pored njih dvojice, poginulo je još šest osoba.

image