Ministar spoljnih poslova Poljske: Ne isključujemo slanje vojske u Ukrajinu

Radoslav Sikorski je prethodno za britanski "Gardijan" izjavio da ne bi bio protiv ukrajinskih napada na Rusiju uz pomoć zapadnog oružja

Ministar spoljnih poslova Poljske Radoslav Sikorski rekao je u intervjuu za Gazeta Wyborcza da ne isključuje slanje poljskih trupa u Ukrajinu.

"Ne treba isključiti bilo koju mogućnost", rekao je on, odgovarajući na pitanje medija, iako je početkom maja poljski ministar odbrane negirao da će slati trupe u Ukrajinu, kao i to da se Poljska priprema za slanje svoje vojske. 

Sikorski je ovih dana za britanski "Gardijan" izjavio da ne bi bio protiv ukrajinskih napada na Rusiju uz pomoć zapadnog oružja. Pozvao je i na dugoročno ponovno naoružavanje Evrope, kao i na najveće moguće uključivanje Velike Britanije u odbrambene strukture EU. 

U međuvremenu, Ministarstvo odbrane Ukrajine danas je potvrdilo da razgovara sa Francuskom, ali i nekim drugim zemljama o dolasku njihovih trupa u Ukrajinu. Kijev već sada za njih priprema dokumentaciju, kako bi se kasnije izbegli birokratski procesi, poručilo je MO Ukrajine.