Dan nakon presude: Amerikanci zasuli Trampa milionima dolara, sajt za donacije "krešovao"

Iznos od 34,8 miliona dolara koliko su bivšem predsedniku donirali "mali" donatori u 24 časa nakon izricanja presude jednak je polovini sredstava koje je Tramp sakupio za ceo prethodni mesec

Donald Tramp je dobio donacije u iznosu od 34,8 miliona dolara od običnih građana 24 časa nakon što ga je porota na Menhetnu osudila da je falsifikovao poslovna dokumenta kako bi prikrio podmićivanje porno glumice Stormi Denijels uoči predsedničkih izbora 2016. godine, saopšteno je iz štaba bivšeg predsednika SAD.

Kako se navodi u saopštenju, za ovaj iznos su odgovorni "mali donatori", odnosno obični građani. Imajući u vidu da su prema odredbama Izbornog odbora SAD donacije pojedinaca ograničene na 3,300 dolara po izbornom ciklusu, to znači da je najmanje 10,546 građana SAD pohrlilo da podrži Trampa nakon presude.

Iz Trampovog štaba je takođe saopšteno da je portal "VinRed", koji Republikanska stranka koristi za prikupljanje donacija, "krešovao" pošto je bio "preplavljen podrškom". Dodaje se da je skoro 30 odsto donatora tada prvi put posetilo "VinRed" portal. 

Takođe se ističe da je suma u pitanju jednaka polovini sredstava koje je Tramp sakupio za ceo prethodni mesec, kada je prvi put nadmašio ukupnu količinu donacija koje je sakupila kampanja aktuelnog predsednika SAD i demokrate Džozefa Bajdena.