Zelena politika za održivo društvo: Krek na recept, tihi vatromet i 90 na auto-putu

Britanska stranka Zelenih ponudila je zanimljiv predizborni program

Zelene stranke predstavila je, uoči izbora u Britaniji, bizaran program koji uključuje krek kokain koji bi se izdavao na recept, ograničenje brzine od 90 kilometara na sat na auto-putevima i zabranu "glasnog" vatrometa.

"Politika održivog društva" – izborni manifest stranke koja se bavi životnom sredinom uključuje i ideju da se pištolji na vodu prave od prozirne plastike kako bi se osiguralo da su "veoma različiti po izgledu" od pravog oružja.

Među idejama za stvaranje "održivog društva" je i da se obezbedi da niko ne živi više od 500 metara od drveta i da se artefakti Britanskog muzeja vrate njihovim "prvobitnim vlasnicima".

Ipak, uprkos usredsređenosti Zelenih na liberalizaciju politike o drogama, stranka je predložila da se poslanici testiraju na droge pre glasanja.

Kada je reč o liberalizaciji zakona o narkoticima, Zeleni su obećali da će dozvoliti zatvorenicima pristup medicinski propisanom heroinu, a muzičkim festivalima i noćnim klubovima da prodaju "niske doze" MDMA.

Jedno od predizbornih obećanja je da će dozvoliti "specijalizovanim apotekama" da prodaju GHB (drogu za silovanje) "ljudima koji žele da je koriste u rekreativne svrhe za ličnu upotrebu", kao i kokain i amfetamine.

Kada je reč o zaštiti životinja, predložena je zabrana kružne staze za trke hrtova koje su "stresne" za pse i predstavljaju rizik od povreda.

Kako se životinje ne bi "stresirale", vatromet će biti dozvoljen samo 10 dana u godini i to onaj sa maksimalnim intenzitetom buke od 70 decibela, što je glasno kao mašina za pranje veša.

Kako bi "maksimizirali efikasnost upotrebe goriva kao i poboljšali sigurnost", Zeleni najavljuju ograničenje brzine od 90 kilometara na sat "na glavnim putevima van naseljenih područja".

"Zelena stranka je istinski demokratska stranka. Naše politike nastoje da stvore zelenije, pravednije, zdravije i bezbednije društvo za sve", poručili su Zeleni.