Svet

Srušila se trospratnica u Istanbulu: Jedna osoba poginula, iz ruševina izvučeno sedam osoba

Zgrada je izgrađena 1988. godine, za sada nema informacija o uzrocima urušavanja
Srušila se trospratnica u Istanbulu: Jedna osoba poginula, iz ruševina izvučeno sedam osoba© Ibrahim Halil Akturk/Anadolu via Getty Images

Jedna osoba je poginula a sedam ljudi povređeno, od kojih dve teže, nakon što se srušila trospratna stambena zgrada u istanbulskom okrugu Kučukčekmedže. 

Na licu mesta su vatrogasci, policija i zdravstveni radnici, a uzrok rušenja za sada nije poznat, prenosi "Haber turk".

Šef Vatrogasne službe je naveo da je iz ruševina izvučeno beživotno telo osobe, prenosi TRT Haber, a ministar zdravlja Fahretin Koča je potvrdio da je u urušavanju koje se jutros dogodilo u Istanbulu sedam ljudi povređeno, od kojih je pet prebačeno u bolnicu, dok su dve osobe izjavile da im nije potrebna pomoć.

Sedam osoba je spaseno i izvučeno ispod ruševina, ali su dve osobe teže povređene, rekao je guverner Istanbula Davut Gul i potvrdio da se spasilačka akcija nastavlja.

Kako je ukazao turski ministar životne sredine i urbanizma Mehmed Ozhaseki, jedan i po sprat zgrade je izgrađen bespravno.

"Istragom smo za sada utvrdili da je zgrada izgrađena 1988. godine, pre 36 godina, da nije ispoštovan arhitektonski i inženjerski standard, da je u izgradnji korišćen morski pesak, i da je tada nelegalno dograđen jedan i po sprat", napisao je turski ministar na Iksu.

image