Svet

Kad ne može naoružanje, dobri su i psihoterapeuti: Šta je Zelenski tražio od predsednika Filipina

Tokom sastanka sa Ferdinandom Markosom Mlađim, Zelenski je rekao da je Ukrajini potrebno više specijalista za mentalno zdravlje, koji bi bili uključeni u rad sa osobljem ukrajinskih oružanih snaga
Kad ne može naoružanje, dobri su i psihoterapeuti: Šta je Zelenski tražio od predsednika Filipina© Jam Sta Rosa - Pool/Getty Images)

Vladimir Zelenski zatražio je od filipinskog predsednika Ferdinanda Markosa Mlađeg da pošalje specijaliste za mentalno zdravlje u Ukrajinu da pomognu ukrajinskom vojnom osoblju, saopštila je pres služba filipinske predsedničke administracije.

Tokom sastanka sa Markosom Mlađim, Zelenski je rekao da je Ukrajini potrebno više takvih specijalista koji bi bili uključeni u rad sa osobljem ukrajinskih oružanih snaga, a zauzvrat, predsednik Filipina je pozitivno odgovorio na zahtev svog bivšeg ukrajinskog kolege.

"To je ono što mislim da možemo da ponudimo. Učiniću sve što mogu da pomognem, posebno civilima i nedužnim ljudima pogođenim ratom", kazao je Markos.

Zelenski je doputovao u Manilu 2. juna, nakon završetka Singapurskog bezbednosnog foruma "Dijalog Šangri-La" u kojem je učestvovao.

Na svom Telegram kanalu, Zelenski je, nakon sastanka sa predsednikom Filipina, napisao da Kijev planira da otvori ambasadu u Manili ove godine.

Prema njegovim rečima, tokom sastanka razgovarano je o izvozu ukrajinskih poljoprivrednih proizvoda i predstojećem "Samitu mira" u Švajcarskoj.

image