Entoni Fauči priznao: Neka pravila tokom virusa korona bila su izmišljena (VIDEO)

Glavni epidemiolog SAD u vreme pandemije pojavio se na saslušanju pred Odabranim podkomitetom Predstavničkog doma za pandemiju virusa korona koji vodi istragu o poreklu virusa, što je i ujedno njegovo prvo javno pojavljivnje otkako je napustio vladu 2022. godine

Glavni epidemiolog SAD u vreme pandemije Entoni Fauči svedočio je pred podkomitetom Predstavničkog doma za pandemiju virusa korona koji vodi istragu o poreklu kovida 19.

Kako se navodi, ovo je prvo javno Faučijevo pojavljivanje na Kapitol hilu otkako je napustio vladu 2022. godine, gde je bio glavni medicinski savetnik američkog predsednika Džozefa Bajdena.

Naime, uoči Faučijevog pojavljivanja, komisija je objavila transkript njegovog intervjua "iza zatvorenih vrata" održanog u januaru i koji je "poslužio kao temeljna komponenta istrage". 

U tom svedočenju, Fauči je naveo da su neka pravila nametnuta tokom pandemije kovid 19 "izmišljena", jer su se "jednostavno pojavila, a nisu bila zasnovana na studijama".

Kao primer se navodi socijalna distanca od šest stopa (1,82 metra), koju su Amerikanci, posebno studenti, morali da održavaju kako bi navodno izbegli zarazu.

Na pitanje kako je došlo do tog pravila i da li je bilo razgovora o tome, Fauči je rekao da se "ne seća".

Tokom svedočenja, Fauči je pojasnio da smernice o socijalnoj distanci, koje su date na početku pandemije nisu potekle od njega, već od Centara za kontrolu i prevenciju bolesti.

Saslušanju je prisustvovala i republikanska kongresmenka Mardžori Tejlor Grin, koja je pozvala da se specijalista zatvori, podsećajući da su naučnici u Nacionalnom institutu za zdravlje zaradili više od 700 miliona dolara honorara tokom pandemije.

"Da li je ispravno da naučnici i lekari koje plaća američki narod, državni poreski obveznici, dobiju patente za koje prikupljaju milione i stotine miliona dolara honorara?", upitala je.

Ona je dodala da Fauči ne zaslužuje da ima dozvolu, tačnije da mu je treba oduzeti i da treba da bude u zatvoru.

"On nije doktor, on je gospodin Fauči [za mene]", dodala je Tejlor Grin.

U prostoriji je bila i žena koja je nosila majicu sa natpisom "Fauči mora da bude zatvoren".