Novi gaf Džozefa Bajdena: Pomešao Putina sa Si Đinpingom, nemačkog kancelara nazvao Šulc

Američki predsednik napravio je nekoliko "omaški" u intervjuu za "Tajm"

Američki predsednik Džozef Bajden napravio je brojne "omaške" u intervjuu za "Tajm", pa je tako ponovo pomešao imena kolega lidera, a u ovom slučaju to su bili ruski predsednik Vladimir Putin i kineski lider Si Đinping.

"Jasno sam stavio do znanja (ruskom predsedniku) Putinu od samog početka da ne učestvujem... Na primer, (bivši predsednik SAD) Tramp je želeo tarife od 10 odsto na sve", odgovorio je Bajden na pitanje u vezi sa najavljenim povećanjem carina na neku robu iz Kine.

Novinari su shvatili da je Bajden mislio na lidera Kine, a ne Rusije.

Kada su ga pitali o godinama, Bajden je rekao da je učinio mnogo za zemlju, ali ponovo je omašio, te je rekao da se "seća kada je išao na Tajvan, odnosno, u Južnu Koreju".

Nakon toga, Bajden se prisetio svog prvog samita G7 kao predsednika SAD, koji je održan u leto 2021. godine u Velikoj Britaniji.

Prema njegovim rečima, "Šulc" (nemački kancelar Olaf Šolc) je na skupu skeptično reagovao na izjavu da se "Amerika vratila", a zatim je počeo da govori o tome kako će svet reagovati na objavljivanje u engleskoj štampi o jurišanju na britanski parlament, pozivajući se na ono što se dogodilo u Kapitolu SAD 6. januara te godine.