Pucnjava u blizini američke ambasade u Libanu: Jedan od napadača ranjen i priveden

Niko unutar diplomatskog predstavništva nije povređen, a istraga je u toku, saopštila je američka ambasada na svom nalogu na društvenoj mreži Iks

U blizini ambasade SAD u glavnom gradu Libana - Bejrutu, čula se pucnjava iz malokalibarskog naoružanja, prenose RIA Novosti.

Niko unutar diplomatskog predstavništva nije povređen, a istraga je u toku, saopštila je američka ambasada na svom nalogu na društvenoj mreži Iks.

Prema izveštajima libanske vojske, Sirijac koji je otvorio vatru na američku ambasadu je ranjen i priveden.

"Osoba sa sirijskim državljanstvom otvorila je vatru na američku ambasadu u Libanu, u oblasti Aukar. Vojno osoblje u toj oblasti odgovorilo je na vatru, usled čega je napadač ranjen. On je priveden i poslat u bolnicu na lečenje. U toku je rad na utvrđivanju okolnosti incidenta", navodi se u izveštaju libanske vojske.

Sa druge strane, prema pisanju libanskog portala LBC jedan član obezbeđenja američke ambasade je ranjen, a u napadu je učestvovalo tri napadača od kojih jedan likvidiran, drugi ranjen, a za trećim se traga.

Lokalni mediji prethodno su izvestili da se u okolini američkog predstavništva u Aukaru desila pucnjava koja je trajala gotovo pola sata.