Svet

Izraelske snage bombardovale južni i centralni deo Gaze

U izraelskim napadima poginulo je najmanje 23 ljudi, tvrde lokalne palestinske vlasti
Izraelske snage bombardovale južni i centralni deo Gaze© Tanjug/AP Photo/Abdel Kareem Hana

Dok pregovori o primirju tapkaju u mestu, izraelske snage su ponovo sprovele udare na južne i centralne delove Pojasa Gaze, u kojim je poginulo najmanje 23 Palestinaca, tvrde lokalni zvaničnici.

Katarski i egipatski zvaničnici su, u saradnji sa SAD, pokušali da zaustave borbe, obezbede puštanje talaca i omoguće isporuku humanitarne pomoći u enklavu. Međutim, u pregovorima Izraela i Hamasa i dalje nema napretka, prenosi Rojters.

Stanovnici Gaze tvrde da izraelski tenkovi nastavljaju da napreduju u gradu Rafi, na samom jugu teritorije, kao i da je u borbama gađana i granica sa Egiptom.

Palestinski medicinari tvrde da su dva Palestinca ubijena u zapadnoj Rafi, kao i da je u napadima preko noću poginulo najmanje 15 ljudi.

Veruje se da su izraelske snage zauzele prostor duž same granice Gaze i Egipta, kao i da odatle sprovode povremene upade u sam grad Rafu.

Izraelske snage su u svom poslednjem saopštenju objavile da su eliminisale "desetine" militanata, kao i da su locirali njihove tunele i uništili infrastrukturu.

image