Srušio se helikopter, nestao potpredsednik Malavija

Sumnja se da je Sulos Čilima poginuo

Potpredsednik Malavija Saulos Klaus Čilima nestao je nakon pada  helikoptera, javio je lokalni portal Malavi24, dodajući da se sumnja da je zvaničnik stradao u nesreći.

"Sve su veći strahovi da je potpredsednik Malavija Saulos Čilima poginuo u prinudnom sletanju u šumi Čikangava nakon što njegov helikopter jutros nije sleteo na aerodrom", navodi medij, dodajući da je u letelici bilo još devet osoba.

Saulos Klaus Čilima bio je u helikopteru odbrambenih snaga Malavija koji je u ponedeljak ujutru krenuo iz glavnog grada ka severnom gradu Mzuzu. Let je trebalo da traje samo 45 minuta, ali letelica nikada nije sletela.

"Propali su svi napori vazduhoplovnih vlasti da uspostave kontakt sa letelicom otkako je nestala sa radara", rekla je portparolka predsednika Kolin Zamba u saopštenju.

Malavijski predsednik Lazarus Čakvera otkazao je planiranu posetu Bahamima i naredio hitnu operaciju potrage i spasavanja.

Čilima je, inače, uhapšen u novembru 2022. pod sumnjom da je primio mito od britanskog biznismena Zuneta Satara zbog mešanja u raspodelu državnih ugovora. Prošlog maja, tužilaštvo je odustalo od optužbi za korupciju.