Svet

"Putin nam šalje signal": Panika zbog ruske mornarice u blizini američkih granica

Sledeći put kada pošalju tu podmornicu, možda neće biti praćena lakim naoružanjem, ukazuje autor članka

Slanjem brodova ruske mornarice na Kubu, predsednik Vladimir Putin je poslao signal Sjedinjenim Američkim Državama, piše "Amerikan tinker".

"Očigledno, predsednik Vladimir Putin nam šalje signal", navodi se u članku.

Autor je sugerisao da je pojava brodova u blizini američke obale odgovor na dozvolu Bele kuće Ukrajini da upotrebi američko oružje za napad na rusku teritoriju.

"Moskva nam šalje potpuno predvidljiv signal, a Bajden je ili znao za to, ali nije ni prstom mrdnuo, ili nije znao i bio je iskreno zadivljen. U svakom slučaju, njemu sada nije dobro", zaključuje autor.

Konstatuje da je Amerika dozvolila Ukrajini koristi američko oružjem za udare po unutrašnjosti Ruske Federacije , pa "ne treba da se iznenadimo kada vidimo Ruse na našoj obali".

Autor članka kaže da je Bajdenova odluka zbunjujuća, s obzirom na to da postoji velika verovatnoća da će Rusi uzvratiti.

"Zar to niko nije razmatrao, kad se donosila odluka, da će Rusi da se razbesne? Sada su nam Rusi pokazali da mogu da uzvrate, tako što će uništiti jedan ili dva grada na Floridi. Samo što sledeći put kada pošalju tu podmornicu, možda neće biti praćena lakim naoružanjem", ukazuje autor članka.

Dan ranije, pomorska udarna grupa Severne flote koju čine nuklearna podmornica "Kazanj" i fregata "Admiral Gorškov" uplovila je u luku u Havani nakon što su završene vežbe upotrebe preciznog oružja.

U luku je uplovio i spasilački tegljač "Nikolaj Čiker". S fregate "Admiral Gorškov" ispaljeni su plotuni u znak pozdrava.

Ratna fregata i podmornica, deo su pomorske grupe koja je stigla do Kube, na putu ka karipskoj ostrvskoj državi izvele su vežbe upotrebe visokopreciznog raketnog naoružanja u Atlantskom okeanu na udaljenosti od preko 600 kilometara.

image