Francuski poslanik: Vreme je da se umiri Zelenski i spreči samoubistvo Evrope

Cilj Vladimira Zelenskog više nije da Brani Ukrajinu, već namerava da žrtvuje svoj narod tako što će postati instrument uništenja Rusije, kaže Nikola Dipon-Enjan

Došlo je vreme da se umiri predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski i izbegne samoubistvo Evrope, izjavio je poslanik francuske Narodne skupštine i lider pokreta "Ustani, Francusko" Nikola Dipon-Enjan.

"Golistička Francuska mora da se distancira i zauzme poziciju arbitra. Vreme je da se sklopi mir i smiri Zelenski, jer njegov cilj više nije da brani Ukrajinu, već namerava da žrtvuje svoj narod tako što će postati instrument uništenja Rusije", rekao je Dupon-Enjan za radio Evropa 1.

Ističe da je vreme da se pronađe kompromis u sukobu kako bi se sprečilo "samoubistvo Evrope".

"Neophodno je potpuno ukinuti ekonomske sankcije, zaustaviti isporuku oružja i sesti za pregovarački sto. Treba prekinuti taj masakr, jer upravo Ukrajinci plaćaju visoku cenu", ocenio je francuski političar.

On je ranije već iznosio slične tvrdnje, a predsednika Ukrajine nazvao je "opasnom osobom" koja "žrtvuje ukrajinski narod i želi da pokrene treći svetski rat".