Svet

Ukratko 16. jun: U Švajcarskoj bez potpisa država BRIKS-a, Srbija dala "zeleno svetlo" Rio Tintu?

Ruska vojna grupa "Istok" zauzela je naseljeno mesto Zagornoje u Zaporoškoj oblasti i zauzela povoljnije položaje na frontu
Ukratko 16. jun: U Švajcarskoj bez potpisa država BRIKS-a, Srbija dala "zeleno svetlo" Rio Tintu?© Urs Flueeler/Keystone via AP
  • U Saudijskoj Arabiji je tokom hadža u Meki i Medini 14 Jordanaca izgubilo život, od kojih šestoro usled vrućine, a 17 se vodi kao nestalo, saopštilo je danas jordansko Ministarstvo spoljnih poslova.
  • Slušajte predsednika Srbije i njegovu iskrenu ocenu situacije u Ukrajini, Evropljani se moraju isključiti iz lošeg uticaja američke imperije u padu, ili će platiti krajnju cenu, napisao je finsko-nemački tehnološki biznismen Kim Dotkom na Iksu, citirajući predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • Predsednik Rusije Vladimir Putin čestitao je ruskim muslimanima Kurban-bajram, ističući doprinos muslimanskih organizacija jedinstvu naroda, razvoju međunacionalnog i međuverskog dijaloga, navodi se u čestitki objavljenoj na sajtu Kremlja.
  • Treći osnovni sud u Beogradu odredio je pritvor ženi (32) osumnjičenoj da je u novobeogradskoj osnovnoj školi "Jovan Dučić" pretila nastavnici svog sina, vređala je i udarala. 
image