"Zamrznuti" Bajden: Nastavlja se mentalni sunovrat američkog predsednika (VIDEO)

Tek nekoliko dana nakon "italijanskog lutanja", gde mu je pomogla Đorđa Meloni, Bajdena je sada za ruku poveo Barak Obama

Da li je mentalno stanje predsednika Sjedinjenih Država sve gore ili je pak postalo evidentnije budući da se sve češće pojavljuje u javnosti posebno u vezi s predizbornom kampanjom, tek na velikoj donatorskoj večeri u Los Anđelesu, zbog koje je propustio "mirovnu konferenciju" u Švajcarskoj, delovalo je kao da se "zamrznuo" na bini.

Naime, nakon razgovora s voditeljem Džimijem Kimelom i nekadašnjim šefom Bele kuće Barakom Obamom, pošto je pozdravio okupljene i aplaudirao im, Bajden je ostao u mestu gledajući u daljinu, pa ga je Obama uhvatio za ruku ne bi li zajedno otišli s bine.

Sve se dešava tek koji dan nakon "incidenta" u Italiji na Samitu G7 gde je "odlutao" od grupe državnika koji su aplaudirali padobrancu što se prizemljio pored njih. Tada mu je pritekla u pomoć premijerka Italije Đorđa Meloni i "vratila" ga okupljenim liderima.

Inače, Bajdenovo holivudsko donatorsko veče, na kome su prisustvovale i mnoge filmske zvezde poput Džordža Klunija i Džulije Roberts, donela je njegovoj kampanji više od 30 miliona dolara.

Raskošnu večeru su "pokvarili" brojni antiizraelski opredeljeni demonstranti koji su uzvikivali: "Bajdene, ti si lažov, zahtevamo prekid vatre", i pokušavali da blokiraju ulaz na gala događaj za koji su ulaznice iznosile od 250 do 500.000 dolara, prenosi "Njujork post".

U najskupljoj izbornoj trci u istoriji Amerike za novog-starog predsednika Sjedinjenih Država nadmeću se i kampanje oba kandidata, tako da Bajden novoprikupljenim sredstvima pokušava da se približi Donaldu Trampu koji je u aprilu prikupio više od 50 miliona dolara na događaju na Floridi.