Svet

Britanski ministar optužio nezadovoljne radnike da rade za Putina

"Sada je vreme da se ujedinimo i pošaljemo veoma jasan signal gospodinu Putinu", poručio Nadim Zahavi pozivajući radnike da prekinu štrajkove
Britanski ministar optužio nezadovoljne radnike da rade za Putinawww.globallookpress.com © Keystone Press Agency/Hesther Ng

Predsednik Konzervativne partije Nadim Zahavi pozvao je nezadovoljne radnike u Velikoj Britaniji da prekinu štrajkove jer, u suprotnom, pomažu ruskom predsedniku Vladimiru Putinu.

"Sada je vreme da se ujedinimo i pošaljemo veoma jasan signal gospodinu Putinu da se nećemo deliti na ovaj način", rekao je ministar bez portfelja u britanskoj vladi gostujući na televiziji "Skaj njuz".

On je naveo da predbožićni štrajkovi pokazuju razjedinjenost Velike Britanije u trenutku kada je potrebno stvoriti jedinstveni front protiv Rusije.

Sa druge strane, iz Kraljevskog koledža za medicinske sestre poručili su da je neprihvatljivo korišćenje ukrajinske krize kao izgovora za smanjenje plata medicinskih sestara u Velikoj Britaniji.

Generalna sekretara sindikata "Ujedinjeni" rekla je da su navodi Zahavija da su britanske medicinske sestre, vozači u Hitnoj pomoći i nastavnici saveznici Vladimira Putina smešni, koliko su i sramotni.

"Još jedan ministar u vladi multimilionera odlučio je da napadne obične radnike čiji je jedini zločin bio odbijanje smanjenja plata", navela je Šeron Grejem.

Britanski "Telegraf" ranije je izvestio da Ujedinjenom Kraljevstvu predstoje svakodnevni štrajkovi nezadovoljnih radnika do gregorijanskog Božića (25. decembar).

Među nezadovoljnima su i radnici železnice, instruktori vožnje, kao i oni u javnom sektoru, poput zaposlenih u graničnoj policiji, službenika za izdavanje pasoša i radnika državne kompanije koja održava auto-puteve. 

image