Izraelske snage intenzivirale bombardovanje širom Gaze

Stanovnici Gaze kažu da protekla dva dana pucnjave i eksplozije ne prestaju

Izraelske snage napale su Rafu i druga područja širom Pojasa Gaze i navodno se sukobile sa borcima Hamasa, prenosi Rojters pozivajući se na civile i izraelsku vojsku.

Stanovnici su rekli agenciji da deluje da Izrael pokušava da dovrši zauzimanje Rafe, grada na južnoj ivici enklave koji je na meti napada od početka maja.

Intenzivirano izraelsko granatiranje pokrenulo je novi talas raseljavanja iz grada, koji je pružao sklonište za više od milion raseljenih.

Palestinski zdravstveni zvaničnici rekli su da je najmanje 12 Palestinaca ubijeno u odvojenim izraelskim vojnim napadima u petak.

Izraelska vojska saopštila je da njene snage sprovode "precizne, obaveštajne akcije" u oblasti Rafe, gde su trupe bile uključene u borbu "prsa u prsa" i gde su locirali tunele koje koriste militanti. Vojska je dejstvovala i drugim mestima u enklavi.

Neki stanovnici Rafe kažu da je tempo izraelske racije ubrzan u poslednja dva dana i da zvuci eksplozija i pucnjave koji ukazuju na žestoke borbe gotovo ne prestaju.