Svet

Američka centralna komanda tvrdi: Huti pogodili teretni brod, ima povređenih

Kako se navodi u saopštenju, napadnut je teretni brod "Transvorld navigator", koji se nalazi u vlasništvu Grčke, a plovi pod zastavom Liberije
Američka centralna komanda tvrdi: Huti pogodili teretni brod, ima povređenihGetty © Houthi Media Center

Jemenski Huti uspeli su da pogode još jedan teretni brod upotrebom bespilotne letelice, saopštila je Centralna komanda Vojske SAD na društvenoj mreži Iks.

Kako se navodi u saopštenju, napadnut je teretni brod "Transvorld navigator", koji se nalazi u vlasništvu Grčke, a plovi pod zastavom Liberije.

"Danas u četiri ujutru po lokalnom vremenu, posada je prijavila manje povrede i umerena oštećenja na plovilu, ali je brod nastavio svoju plovidbu. Motorno plovilo 'Transvorld navigator' je do skoro bio usidren u Maleziji i na putu je za Egipat. Ovo je četvrti napad Huta na 'Transvorld navigator'. Na brodovima SAD i koalicije nije bilo povreda", navodi se u saopštenju.

Podsećanja radi, Huti su, prema tvrdnjama portparola njihovog pokreta Jahja Sarija, ovaj brod raketirali u subotu 22. juna i to u Arabijskom moru, zbog "kršenja zabrane prolaska u luke okupirane Palestine". U istom saopštenju Sarija je tvrdio da je napadnut i američki nosač aviona "Dvajt Ajzenhauer", što su američki zvaničnici kasnije negirali.

image