Svet

Tajler Čeri: Zašto je novi zvaničnik Bele kuće obrisao svoje tvitove (FOTO)

Novi zamenik direktora komunikacija Bajdena privukao je pažnju javnosti šminkom i kratkim haljinama, ali i zapaljivim antiameričkim izjavama
Tajler Čeri: Zašto je novi zvaničnik Bele kuće obrisao svoje tvitove (FOTO)Getty © Tasos Katopodis

Nakon transrodne pomoćnice ministra zdravlja i nebinarnog stručnjaka za  nuklearni otpad koji u slobodno vreme krade ženske kofere, činilo se da administraciji predsednika SAD Džozefa Bajdena ne nedostaje bizarnih figura.

Da se Bela kuća, međutim, ne bi složila, pokazuje slučaj njihove najnovije problematične uzdanice - Tajlera Čerija, novog zamenika direktora za komunikacije američkog predsednika. 

Naime, čim je "Politiko" obnarodovao Čerijevo imenovanje na tu visoku i uticajnu poziciju, društvenim mrežama su počeli da se šire njegovi tvitovi iz 2014. i 2015. u kojima podržava antiizraelske pokrete, policiju poredi sa "nadziračima robova" i ruljama koje linčuju i poziva na ukidanje imigracionih i graničnih kontrola.

Pažnju javnosti je privukao i njegov način života, koji podrazumeva nošenje šminke, kratkih uskih haljina i druge ženske odeće, kao i noćni izlasci sa dreg kraljicama. 

Čeri je takođe u više navrata iskazivao podršku Palestini.

Nakon burne reakcije korisnika društvenih mreža, Čeri je obrisao stare tvitove i odrekao se svojih nekadašnjih razmišljanja i stavova.

"Prethodni postovi na društvenim mrežama iz vremena kada sam bio mlađi ne odražavaju moje trenutne stavove. Podržavam agendu ove administracije, i nastaviću svoj rad na komunikaciji fokusiran na našu klimatsku i ekološku politiku", napisao je on na Iksu.

Budući da se predsednik SAD iz dana u dan sve češće i sam suočava sa pi-ar krizama, a da je njegova dugo očekivana debata sa bivšim predsednikom SAD Donaldom Trampom iza ugla, ostaje da vidimo da li će mladi Čeri pomoći ili odmoći vremešnom šefu.

image