Svet

Obamina polusestra učestvovala na demonstracijama u Keniji

Na protestima su bili vidljivi natpisi poput "Kolonijalizam nikada nije okončan u Keniji", dok su okupljeni skandirali "Ovo je naša zemlja. Ovo je naša nacija"
Obamina polusestra učestvovala na demonstracijama u KenijiGetty © Gerald Anderson/Anadolu

Kenijska aktivistkinja Auma Obama, polusestra bivšeg predsednika SAD Baraka Obame, bila je u utorak među demonstrantima na koje je bačen suzavac tokom demonstracija ispred zgrade parlamenta u Najrobiju, prenosi  Si-En-En.

Policija je u utorak otvorila vatru na demonstrante koji su pokušavali da upadnu u parlament Kenije, pri čemu je najmanje pet demonstranata ubijeno, nekoliko desetina ranjenih, a delovi zgrade parlamenta zapaljeni dok su poslanici donosili zakon o podizanju poreza.

Aumu Obamu je novinar Si-En-Ena odveo u stranu i upitao zašto je tamo.

"Ovde sam zbog – pogledajte šta se dešava. Mladi Kenijci protestuju za svoja prava. Protestuju sa zastavama i transparentima. Ne mogu više ni da vidim", rekla je ona i dodala:

"Gađaju nas suzavcem."

Na protestima su bili vidljivi natpisi poput "Kolonijalizam nikada nije okončan u Keniji", dok su okupljeni skandirali "Ovo je naša zemlja. Ovo je naša nacija".

Auma Obama je ranije objavila svoje fotografije sa protesta objavila na društvenoj mreži Iks.

Kancelarija bivšeg predsednika SAD Baraka Obame saopštila je da trenutno nema komentar o incidentu koji uključuje Aumu Obamu ili nasilju u Keniji.

image