Svet

Ataše ambasade SAD pronađen mrtav u hotelu u Kijevu

Na telu nisu pronađeni tragovi nasilja, prenosi ukrajinski mediji "Strana", ne navodeći ime američkog diplomate
Ataše ambasade SAD pronađen mrtav u hotelu u KijevuGetty © Jaap Arriens/NurPhoto

Ataše američke ambasade u Kijevu pronađen je mrtav u hotelu Hilton, prenosi ukrajinski medij "Strana", pozivajući se na izvore iz pravosudnih organa.  

"Juče, oko 11 časova, u hotelskoj sobi pronađeno je telo atašea ambasade SAD. Na telu nisu pronađeni tragovi nasilja", rekao je izvor.

Ime atašea nije navedeno, ali je ukazano da je američki diplomata u Ukrajinu stigao 15. juna.

Ukrajinski portal "Nju vojs" je pak objavio da na telu pokojnika nije bilo znakova telesnih povreda i da su vrata hotelske sobe bila zaključana iznutra.

"Obdukcija nije obavljena, a telo je preuzela američka ambasada", naveo je portal, dok je prema medicinskim podacima koje je objavila ambasada SAD, muškarac imao visok nivo holesterola u krvi.

Američki Stejt department trenutno savetuje američkim građanima da ne putuju u Ukrajinu "aktivnog oružanog sukoba" koji je u toku.

"Oni koji odluče da ostanu u Ukrajini treba da budu oprezni zbog potencijalnih vojnih napada, kriminala, građanskih nemira, kao i da proveravaju najnovija bezbednosna upozorenja ovog odeljenja", navedeno je u poslednjem savetu za putovanja Stejt departmenta, ažuriranom 22. maja 2023. godine.

image