Svet

Bivši analitičar CIA: Šta bi SAD radile da meksički narko-kartel napadne Majami ruskim oružjem

Amerikanci bi se u toj situaciji pitali "zašto, kog đavola, Rusija snabdeva oružjem meksičke kriminalce?", dodaje Lari Džonson
Bivši analitičar CIA: Šta bi SAD radile da meksički narko-kartel napadne Majami ruskim oružjem© Photo by Arturo Jimenez/Anadolu via Getty Images

Nakon terorističkog napada Oružanih snaga Ukrajine u Sevastopolju, Amerikanci bi trebalo da razmišljaju o hipotetičkom napadu meksičkog narko-kartela na Majami ruskim oružjem, rekao je bivši analitičar CIA Lari Džonson u intervjuu s novinarkom Rejčel Blevins na "Jutjubu". 

"Zamislite kako bi Amerikanci reagovali da se sunčaju na plaži u Majamiju i da im ruska kasetna bomba koju je ispalio meksički narko-kartel eksplodira iznad njihovih glava. Pa, znate, mi bismo krivili Ruse", rekao je on, prenose "RIA Novosti".

Kako je dodao, Amerikanci bi se u toj situaciji pitali "zašto, kog đavola, Rusija snabdeva oružjem meksičke kriminalce?"

Džonson je zaključio da bi tada američki narod uzeo oružje u ruke i zahtevao "akciju" od vlade.

Istovremeno, dodaje, građani SAD su iznenađeni kada drugi rade to isto.

Kako podsećaju "RIA Novosti", Ukrajinske oružane snage su 23. juna izvršile nameran teroristički napad na Sevastopolj sa pet američkih operativno-taktičkih raketa ATACMS opremljenih kasetnim bojevim glavama.

U napadima su povređene 153 osobe, među kojima 27 dece. Četvoro je umrlo, od kojih su dvoje bila deca.

image