Svet

Sponzori Demokratske partije mole Džil Bajden: Ubedi supruga da odustane od trke

"Od Vašingtona do Volstrita" vlada uverenje da je Bajdenova smena sada "jedina nada za demokrate"
Sponzori Demokratske partije mole Džil Bajden: Ubedi supruga da odustane od trke© Kent Nishimura / Los Angeles Times via Getty Images

Sponzori Demokratske partije SAD duboko su uznemireni rezultatima debate i razmatraju mogućnosti da se trenutni šef Bele kuće, mimo njegove volje, isključi s liste predsedničkih kandidata, piše "Njujork tajms".

S druge strane, neki donatori se i dalje nadaju da će se predsednik SAD Džozef Bajden "sam osvetiti", te da će dobrovoljno odlučiti da ne učestvuje na izborima.

Pojedini donatori čak predlažu da zamole predsednikovu suprugu Džil Bajden da ga ubedi da odustane.

Jedina osoba koja ima uticaj na njega je prva dama, njenom odlukom se kurs može promeniti, navodi En-Bi-Si, napominjući da će Bajden razgovarati sa svojom porodicom o budućnosti njegove predizborne kampanje.

Visoke američke demokrate i donatori razgovaraju o mogućnosti zamene svog predsedničkog kandidata uoči stranačke konvencije u avgustu, posle lošeg nastupa na ovonedeljnoj debati, izvestio je "Blumberg", opisujući učinak američkog predsednika u TV obračunu s bivšim liderom SAD Donaldom Trampom kao "katastrofalan". 

"Od Vašingtona do Volstrita" mnogi članovi i pristalice Demokratske partije došli su do zaključka da je smena Bajdena sada "jedina nada za demokrate", zaključuje agencija.

image