Svet

Mask ulovio Kamalu Haris u laži: Širi neistine o Trampu (FOTO)

Harisova je ranije na Iksu bez dokaza objavila da će bivši američki predsednik Donald Tramp uvesti zabranu abortusa na nacionalnom nivou
Mask ulovio Kamalu Haris u laži: Širi neistine o Trampu (FOTO)© Tanjug/AP Photo/Ebrahim Noroozi, File

Američki milijarder Ilon Mask optužio je potpredsednicu Sjedinjenih Američkih Država Kamalu Haris da laže i upozorio je da to više ne čini na društvenoj mreži Iks, čiji je vlasnik.

Harisova je ranije na Iksu bez dokaza objavila da će bivši američki predsednik Donald Tramp uvesti zabranu abortusa na nacionalnom nivou, ako se bude vratio u Belu kuću.

Kako je dodala, ona će u tandemu sa aktuelnim predsednikom SAD Džozefom Bajdenom učiniti sve da odbrani "reproduktivne slobode" žena.

"Kada će političari, ili makar pripravnik koji vodi njihove naloge saznati da to više ne funkcioniše na ovoj platformi", prokomentarisao je Mask objavu.

Zbog pravila koje je uveo Mask, objava Harisove sada se pojavljuje uz kontekst koji su dodali čitaoci, koji su podsetili da je Tramp više puta negirao planove o zabrani abortusa. Uz to su dodate i brojne reference na medije i društvene mreže na kojima se navode Trampove tvrdnje.

Pitanje abortusa jedno je od glavnih tema u SAD i glavna linija podele između demokrata i republikanaca. Tramp, koji je kandidat republikanaca za mesto šefa Države, tvrdi da je bezuslovni prekid trudnoće moguć samo u slučajevima incesta, silovanja i pretnje po život majke, a o ostalom treba da odlučuje zakonodavstvo pojedinih država.

image