Svet

Zelenski nastavlja da traži sisteme "patriot": SAD "mnogo uče" iz onog što se dešava u Ukrajini

U Kijev su danas doputovali predsednik Odbora za obaveštajne poslove Predstavničkog doma Kongresa SAD Majk Tarner i dvostranačka delegacija američkih kongresmena
Zelenski nastavlja da traži sisteme "patriot": SAD "mnogo uče" iz onog što se dešava u UkrajiniGetty © Royalty-free

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski razgovarao je danas sa dvostranačkom delegacijom Predstavničkog doma američkog Kongresa o daljoj američkoj pomoći, posebno o dodatnim sistemima protivvazdušne odbrane.

"Razgovarali smo o glavnim oblastima dalje američke pomoći, uključujući dodatne sisteme protivvazdušne odbrane. Ovo je kritično važno, jer sistemi 'patriot' pomažu u spasavanju života ljudi i zaštiti infrastrukture", naveo je Zelenski na telegram kanalu, a prenosi "Ukrinform".

On je zahvalio američkom predsedniku SAD Džozefu Bajdenu, Kongresu i celom američkom narodu na, kako je naveo, "njihovom stalnom vođstvu u podršci Ukrajini".

U Kijev su danas doputovali predsednik Odbora za obaveštajne poslove Predstavničkog doma Kongresa SAD Majk Tarner i dvostranačka delegacija američkih kongresmena.

"Veoma smo zadovoljni izveštajima našeg tima i Ukrajinaca o tome šta se ovde može uraditi i kako možemo da nastavimo našu podršku", rekao je Tarner.

Kongresmen Roni Džekson rekao je da SAD "mnogo uče" iz onog što se dešava u Ukrajini i da će "naučene lekcije pomoći na budućim ratištima".

image