Svet

"Zvuk slobode" u stvarnosti: U velikoj akciji u SAD pronađeno dvesta nestale dece

Slučajevi uključuju decu koja su bila žrtve seksualne trgovine, ali i onu koja su bežala od kuće zbog silovanja koja su nad njima počinili članovi porodice
"Zvuk slobode" u stvarnosti: U velikoj akciji u SAD pronađeno dvesta nestale deceGetty © Photo by Mario Tama/Getty Images

Američka maršalska služba (USMS) pronašla je 200 nestale dece, uključujući žrtve seksualne trgovine, zlostavljanu decu i begunce u šestonedeljnoj operaciji širom Sjedinjenih Država, saopštilo je Ministarstvo pravde SAD.

"Jedna od najvažnijih misija Američke maršalske službe je lociranje i vraćanje naše nestale dece. Ovo je među našim prioritetima jer je i dalje hiljade dece koja se vode kao nestala", rekao je direktor USMS Ronald Dejvis, prenosi "Epok tajms".

Od pronađene dece, 173 su ​​bili begunci od kuće, dvoje je oteto, doduše jedno od člana porodice, dok se 25 dece vodilo kao nestalo. Najmlađe dete bila je petomesečna beba.

Operacija nazvana "Pronaći ćemo vas" realizovana je zajedno sa saveznim, državnim i lokalnim agencijama od 20. maja do 24. juna i druga je te vrste sprovedena na teritorijama gde je zabeležen veliki broj nestale dece – u Arizoni, istočnom okrugu Kalifornije, južnom okrugu Floride, zapadnom okrugu Mičigena, istočnom okrugu Severne Karoline, južnom i istočnom okrugu Njujorka i u Oregonu.

Slučajevi uključuju decu koja su bila žrtve seksualne trgovine, ali i onu koja su bežala od kuće zbog silovanja koja su nad njima počinili članovi porodice.

image