Svet

Lukašenko za RT: Potrebno je čuvati nezavisnost kako ne bismo postali robovi (VIDEO)

Rusija i Belorusija imaju jedinstvenu nezavisnu saradnju jer neguju iste vrednosti, ideje i ciljeve, što nije slučaj sa drugim državama, rekao je beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko

Omladina je dužna da čuva nezavisnost i neguje sećanje na oslobođenje Belorusije jer bez nezavisnosti nema države, a bez države nema naroda, rekao je predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko za RT nakon parade povodom današnjeg praznika.

"Potrebno je čuvati nezavisnost kako ne bismo postali obični robovi", istakao je Lukašenko u Minsku, gde je održana vojna parada povodom Dana nezavisnosti i 80. godišnjice oslobođenja Belorusije od nacista.

"Pre tačno 80 godina, 3. jula 1944. godine, utihnule su poslednje bitke za prestonicu naše Belorusije, ali one još odzvanjaju u našem istorijskom sećanju, a mi znamo da moramo učiniti sve da to sećanje ponesemo kroz vekove", rekao je predsednik Aleksandar Lukašenko na paradi.

Rusija i Belorusija imaju jedinstvenu nezavisnu saradnju jer neguju iste vrednosti, ideje i ciljeve, što nije slučaj sa drugim državama, kazao je Lukašenko.

"Nismo uzalud živeli u istoj državi toliko godina", istakao je predsednik Belorusije.

Odgovarajući na pitanje koji je najteži period za očuvanje nezavisnosti Belorusije, Lukašenko je istakao da je za pravog predsednika najteže da ne izgubi poverenje svojih građana.

image