Svet

Eksplozija u fabrici oružja u Arkanzasu: Ima povređenih i nestalih

"Dženeral Dajnamiks" je globalna kompanija za vazduhoplovstvo i odbranu. Fabrika u Kamdenu ima više od 80.000 kvadratnih metara proizvodnog i skladišnog prostora i podržava vojne programe kao što su projektili "helfajer" i "džavelin" i razne vrste minobacačke municije
Eksplozija u fabrici oružja u Arkanzasu: Ima povređenih i nestalihGetty © Larry W. Smith

U eksploziji u fabrici oružja u Arkanzasu u sredu su povređene najmanje dve osobe, a još jedna je nestala, saopštili su iz tog objekta, prenosi AP.

Eksplozija se dogodila u fabrici "Dženeral Dajnamiks Ordnens and Taktikal Sistems" u Kamdenu, oko 138 kilometara južno od prestonice Arkanzasa Litl Roka, rekao je portparol kompanije.

Kompanija je događaje prvobitno nazvala "incidentom koji uključuje pirotehniku", ali je kasnije potvrdila da je reč o eksploziji.

"U ovom trenutku radimo sa hitnim službama i možemo da potvrdimo da je incident rezultirao sa najmanje dve povrede i jednom nestalom osobom", rekao je Berkli Vejli iz te kompanije, dodajući da oni "u potpunosti sarađujemo sa vlastima dok sprovode istragu."

U saopštenju se ne navode detalji o obimu povreda. Državno odeljenje za upravljanje vanrednim situacijama saopštilo je da nadgleda i da je spremno da pomogne, ali nije dalo dodatne detalje.

Jedan pacijent je zbrinut u hitnoj pomoći Medicinskog centra okruga Uačita i u stabilnom je stanju, rekla je Dajen Ajzaks iz bolnice. Još jedan pacijent je helikopterom prebačen iz države, rekla je ona.

Bolnici je rečeno da ne očekuje više pacijenata, dodala je ona.

"Dženeral Dajnamiks" je globalna kompanija za vazduhoplovstvo i odbranu. Fabrika u Kamdenu ima više od 80.000 kvadratnih metara proizvodnog i skladišnog prostora i podržava vojne programe kao što su projektili "helfajer" i "džavelin" i razne vrste minobacačke municije, navodi se na veb stranici kompanije.

image