Direktor CIA u Kairu zbog pregovora o prekidu vatre u Gazi?

Plan za prekid vatre u Pojasu Gaze u tri faze izneo je krajem maja predsednik SAD Džozef Bajdena, a plan ima za cilj oslobađanje oko 120 talaca koje drži Hamas i okončanje sukoba u Pojasu Gaze

Očekuje se da će direktor američke Centralne obaveštajne agencije (CIA) Vilijam Berns posetiti Kairo ove nedelje radi pregovora o prekidu vatre u Gazi, javila je danas egipatska televizija "Al Kahera", pozivajući se na neimenovani visokorangirani izvor.

Berns će, takođe, ove nedelje otputovati i u Katar, rekao je ranije danas izvor koji ima saznanja o tome, preneo je Rojters.

Egipat će ove nedelje ugostiti i izraelsku delegaciju, navela je televizija "Al Kahera".

Plan za prekid vatre u Pojasu Gaze u tri faze izneo je krajem maja predsednik SAD Džozef Bajdena, a plan ima za cilj oslobađanje oko 120 talaca koje drži Hamas i okončanje sukoba u Pojasu Gaze.

Hamas je odustao od svog ranijeg ključnog zahteva da se Izrael prvo obaveže na trajni prekid vatre u Pojasu Gaze, pre potpisivanja sporazuma i umesto toga, ostavio mogućnost da se dogovor o trajnom prekidu vatre postigne tokom prve šestonedeljne faze primirja, izjavio je juče izvor iz te palestinske militantne grupe za Rojters.