Demokrate u Kongresu pozvale Bajdena da se povuče sa izbora: Može nam samo doneti štetu

Brojni članovi Doma demokrata rekli su lideru demokratske manjine Hakimu Džefrisu da predsednik Džozef Bajden mora da se povuče iz predsedničke kampanje 2024

Jedan broj demokrata u Predstavničkom domu pozvao je američkog predsednika Džozefa Bajdena da se povuče sa predsedničkih izbora 2024. godine, javlja Si-En-En, pozivajući se na izvore.

Brojni članovi Doma demokrata rekli su lideru demokratske manjine Hakimu Džefrisu da predsednik Džozef Bajden mora da se povuče iz predsedničke kampanje 2024.

U razgovoru sa Džefrisom, kongresmeni su izrazili duboku zabrinutost zbog moguće štete za demokrate, ako Bajden nastavi da učestvuje u trci.

Prema njegovim rečima, to bi moglo sprečiti predstavnike stranaka da na narednim izborima osvoje većinu u Predstavničkom domu.

Sam Džefris nije izneo stavov o Bajdenovim izgledima.

Istovremeno, bilo je više demokratskih kongresmena za povlačenje predsednika iz kampanje nego onih koji su podržali njegovo dalje učešće.

Među onima koji su govorili protiv Bajdena su, kako navodi Si-En-En, Mark Takan, Adam Smit, Džim Hajms, Džo Morel i Suzan Vajld.

Osim toga, jedan od izvora naveo je da su mnogi imenovali potpredsednicu SAD Kamalu Haris kao Bajdenovu zamenu.

Američki mediji saglasni su da je Bajden loše nastupio na prvoj debati sa republikancem Donaldom Trampom, koja je održana u noći 28. juna u Atlanti.

Aktuelni američki predsednik je promucao i zastao, ne uvek jasno formulišući svoje misli, a nakon događaja, televizijska kamera je uhvatila trenutak kada mu je Bajdenova supruga Džil pomogla da siđe niz stepenice.