Melanšon u šetnji "Besmrtni puk" u Moskvi: Rusi su naši prijatelji (FOTO)

Lider levičarske koalicije Novi narodni front posetio je Moskvu 2018. godine, povodom proslave Dana pobede, kada je poručio da je to dobar trenutak da pokaže ruskom narodu svoju empatiju

Lider levičarske koalicije Novi narodni front Žan-Luk Melanšon prisustvovao je, ne baš tako davno, maršu "Besmrtni puk" u Moskvi 9. maja 2018. godine, držeći portret francuskog pilota Morisa de Sena, pilota eskadrile Normandija-Nemen.

Tada je poručio da će boraviti tri dana u Rusiji, gde će prisustvovati obeležavanju Dana pobede Crvene armije nad nacistima, Vermahtom i SS divizijama, kao i da je upravo Crvena armija omogućila oslobađanje celog kontinenta u Drugom svetskom ratu.

"Moj dolazak ovde je javna akcija osmišljena da prenese poruku: Rusi su naši prijatelji", rekao je tada Melanšon.

Lider levičarske koalicije Novi narodni front, koja je trijumfovala na upravo završenim parlamentarnim izborima u Francuskoj, napomenuo je da je to dobar trenutak da pokaže ruskom narodu svoju empatiju.

"Kao što znate, 20 miliona Rusa je poginulo u ovom ratu. 'Besmrtni puk' je zanimljiv događaj. Ljudi marširaju s fotografijama poginulih tokom rata u Moskvi, ali želim da napomenem da izlaze i u Parizu. Nisam još odlučio čiju ću fotografiju nositi, ali ću je svakako doneću", kazao je političar i pojasnio da neće učestvovati u Paradi na Crvenom trgu.

"Mond" je tada preneo da je tokom svoje trodnevne posete Rusiji Melanšon više puta govorio o otopljavanju francusko-ruskih odnosa i osudio zavisnost Francuske od Sjedinjenih Država.

Osim toga, lider partije Nepokorna Francuska je naglasio da se zalaže za istupanje Francuske iz NATO-a.

"Ja sam za napuštanje NATO-a. Mislim da nas SAD ponovo uvlače u rat", dodao je on i naglasio da je velika greška Francuske što potpuno sledi SAD i ima agresivan odnos prema Rusiji.